Despre site

Acest site este dedicat activitatilor care sustin drepturile copilului, sub umbrela platformei QIE - Quality Inclusive Education.

Activitati!

  • 11-29 Noiembrie 2020 - Ministerul Educației și Cercetării și UNICEF invită profesorii și elevii din România să ia parte la cea mai mare lecție din lume pe tema drepturilor copilului.
  • Materialele didactice pentru lecție vor fi disponibile începând cu data de 11 noiembrie 2020, pe platforma QIE
  • Cadrele didactice se pot înregistra și descărca materialele de suport.
  • După încheierea lecției, cadrele didactice sunt rugate să încarce fotografii și alte materiale rezultate. După acest pas, certificatul de participare fiind eliberat în format electronic. Pentru mai multe detalii faceti click aici..
  • Încurajații pe elevi să participe la quiz-ul final, trimițându-le linkul către acesta: https://forms.gle/fGrAr3HwpdinpZjXA

Materiale descărcabile

Istoric!

În fiecare an, pe 20 noiembrie, pentru a marca Convenția cu privire la drepturile copilului, UNICEF celebrează Ziua Internațională a Drepturilor Copilului la nivel global. Este o zi de acțiune pentru copii, de către copii, o zi distractivă, dar cu un mesaj serios.

Din Auckland la Amman, din New York la Nairobi, copiii vor “prelua puterea” și vor colora lumea în albastru în semn de susținere a drepturilor copilului. De asemenea, copiii vor „prelua” roluri cu mare vizibilitate în mass-media, politică, afaceri, sport și divertisment, de obicei deținute de adulți, pentru a atrage atenția asupra problemelor care contează pentru ei.

Mai multe detalii despre Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, 20 noiembrie, sunt disponibile aici:

 

Parteneri: