Conferința Națională - Educația parentală în România - 2022

Conferinta Nationala Educatie Parentala - 2022

Joi, 8 decembrie 2022, la Iași, a avut loc Conferința Națională Educația parentală în România, eveniment organizat în cadrul proiectului Extinderea modelelor de bună practică QIE: Parenting Apreciativ, implementat de Asociația HoltIS în parteneriat cu Reprezentanța UNICEF în România. Evenimentul s-a derulat în format hibrid. Prezenți fizic au fost peste 60 de participanți. Online, unde interesul a fost unul foarte ridicat, pe tot parcursul conferinței am avut alături de noi peste 970 de participanți, din diverse medii și arii profesionale.

Scopul acestui eveniment a fost de a prezenta rezultatele educației parentale în România, de a aduce împreună cei mai importanți furnizori de educație parentală din România și de a promova cele mai relevante modele de educație parentală.

Educația parentală CONTEAZĂ, lucru dovedit de participarea la eveniment a unor reprezentanți de seamă din cadrul organizațiilor și instituțiilor cu rol cheie în viața copiilor și a părinților.

Ne-am bucurat de sprijinul Reprezentanței UNICEF în România, prin participarea la eveniment a Reprezentantei UNICEF în România, doamna Anna Riatti, a doamnei Luminița Costache, Specialist Educație UNICEF în România care a și moderat conferința, a doamnei Raluca Dinu Paicu – Specialist în comunicare și advocacy și a doamnei Alina Solcan – Programme Associate. Alături de noi a fost și Diana, reprezentanta Boardului Copiilor susținut de UNICEF.

Printre cei prezenți și care au luat cuvântul au fost: domnul Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași; doamna Luminița Munteanu, Director al Direcției de Asistență Socială, Primăria Municipiului Iași; doamna Cristina Cuculas, Secretar General al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (cu participare online); doamna Monica Berescu, Vicepreședinte în cadrul Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor, Camera Deputaților; doamna Mariana Voinea, Consilier în cadrul Ministerului Educației (cu participare online), domnul Cristian Ivănuță deputat în cadrul Comisiei pentru învățământ, Camera Deputaților, iar doamna Carmen Lică, Director Executiv Step by Step ne-a vorbit despre „Rolul părinților în susținerea învățării”. Spre finalul conferinței, domnul Ștefan Cojocaru, președintele Asociației HoltIS a prezentat „Importanța programelor de educație parentală”.

De asemenea, ne-am bucurat și de prezența din partea: Consiliului Județean Vaslui, reprezentat de domnul Dan Marian și doamna Cristina Vasiliu; Inspectoratului Școlar Județean Iași reprezentat de doamna Luciana Antoci – Inspector Școlar General; Inspectoratului Școlar Județean Bacău, cu prezența din partea doamnei Ana-Maria Egarmin, Inspector Școlar General; doamnei Camelia Gavrilă, director al Colegiului Național „Costache Negruzzi” – Iași și a doamnei Irina Fiedler – Jurnalist Radio Iași.

În partea a doua a Conferinței, în cadrul Galei de Excelență în Educația Parentală, au fost premiați cei mai activi educatori parentali și au fost premiate personalități care au susținut și promovat educația parentală, jurnaliști și instituții care au depus eforturi remarcabile pentru dezvoltarea acestui domeniu în România.

A fost un eveniment de succes, care a adus în centrul atenției copilul și familia și importanța dezvoltării domeniului educației parentale, deoarece rezultatele la nivel național vin să dovedească impactul pozitiv adus în comunitățile în care de-a lungul timpul au fost desfășurate activități de educație parentală. Eforturile susținute în acest domeniu trebuie să continue.

Mulțumim pentru participare și susținere tuturor colaboratorilor instituționali și fiecărei persoane, care într-o mai mică sau mai mare măsură s-a implicat și se implică în dezvoltarea educației parentale în România.

Conferința Națională - Educația parentală în România - 2022

Conferința Națională - Educația parentală în România - 2022

Conferința Națională - Educația parentală în România - 2022

Conferința Națională - Educația parentală în România - 2022

Conferința Națională - Educația parentală în România - 2022

Conferința Națională - Educația parentală în România - 2022

Conferința Națională - Educația parentală în România - 2022