Despre activitate - #TerapiaTraumei

Această activitate este desfășurată sub umbrela platformei QIE - Quality Inclusive Education.

Sesiunea Națională de Parenting Apreciativ: Cum sprijinim copilul să depăşească stările traumatice

Asociația HoltIS vă lansează invitația de a participa la Sesiunea Națională de Parenting Apreciativ: Cum sprijinim copilul să depăşească stările traumatice, eveniment organizat în cadrul proiectului Consolidarea sistemului național al programelor de educație parentală pentru dezvoltarea timpurie a copilului în Play Learning and Parenting Hubs și alte hub-uri educaționale, desfășurat cu sprijinul tehnic al UNICEF în România. Proiectul este susținut financiar de către LEGO Foundation.

Sesiunea se concentrează pe înțelegerea impactului stresului și a traumei în copilărie, identificarea semnelor și simptomelor asociate, precum și pe dezvoltarea strategiilor eficiente de sprijin emoțional.

Cum pot participa?

Încurajăm cadrele didactice să împărtășească informația privind acest eveniment și cu alți colegi, care nu au primit deja pe e-mail o invitație de participare.

Dorim să oferim oportunitatea de a participa la sesiune și persoanelor de cetățenie ucraineană și, în acest sens, vom pune la dispoziție pentru descărcare și materiale în limba ucraineană. Așadar, dacă sunt în unitatea dvs. școlară cadre didactice sau părinți de cetățenie ucraineană, vă încurajăm să le dați de veste și să-i implicați și pe ei în această activitate.

Vă puteți înscrie folosind link-ul din meniul principal al site-ului.

După înscriere, fiecare cadru didactic este încurajat să organizeze o activitate cu tema Cum sprijinim copilul să depăşească stările traumatice. Această activitate poate fi organizată cu un grup de minim 10 părinți până la data de 31.03.2024.

Durata întâlnirii va fi de aproximativ 2 ore.

Materiale disponibile după înscriere

Ulterior înscrierii vă vom pune la dispoziție următoarele resurse suport gratuite (în format electronic descărcabil):

  • Modulul: Cum sprijinim copilul să depăşească stările traumatice (material ce va fi folosit de către cadrele didactice pentru pregătirea activității cu părinții);
  • Ghidul părintelui: Vindecarea traumelor (material ce poate fi distribuit părinților);
  • Material suplimentar: prezentare PowerPoint.

Formular de feedback - părinți

După finalizarea activității cu părinții, vă rugăm să distribuiți acestora link-ul ce vă este afișat în pagina de profil (dedicat pentru aceștia). După completarea unui chestionar părinții vor putea să-și descarce un certificat de apreciere și ghidul destinat părinților în format PDF.

Formular de feedback - cadre didactice

Odată finalizată activitatea cu părinții, cadrele didactice sunt rugate să completeze pe platforma QIE câteva informații referitoare la activitatea desfășurată folosind formularul de feedback disponibil pe profilul personal.

Asistență și suport

Pentru orice neclarități sau informații suplimentare despre activitate, vă rugăm să utilizați formularul de contact.

Certificat de participare

Fiecare participant care parcurge întregul proces (de la participarea la evenimentul național, organizarea activității cu părinții și raportarea ei pe platformă), va primi un certificat de participare, în format electronic.

Activitatea poate fi susținută cu mai multe grupe de părinți, în funcție de necesități și de disponibilitatea părinților și a cadrelor didactice.

Calendar eveniment

  • Înscriere și descărcare materiale: 27.02.2024-12.03.2024
  • Deadline organizare întâlniri cu părinții: 31.03.2024
  • Deadline feedback (al cadrelor didactice) de la activitate: 02.04.2024
  • Deadline feedback (al părinților) de la activitate: 07.04.2024
  • Verificarea activității raportate pe platformă de către Asociația HoltIS: 08.04.2024 - 11.04.2024
  • Eliberarea certificatelor de participare: începând cu 12.04.2024

 

Parteneri: