Teach for Romania

Dragi colaboratori,

Vă propunem o organizație cu care noi considerăm că ați putea colabora în vederea dezvoltării competențelor elevilor, comunității și a mediului școlar. Este vorba despre Teach for Romania, care oferă copiilor din medii vulnerabile o șansă reală la educație de calitate, prin profesori bine pregătiți care își asumă cu multă responsabilitate această meserie.

Teach for Romania caută și pregătește oameni valoroși, cu sau fără experiență anterioară de predare, pentru a deveni profesori în învățământul de stat, pentru copiii din medii vulnerabile. Programul a debutat în anul 2014 ca urmare a acordului de parteneriat încheiat între Ministerul Educației Naționale și Asociația Teach for Romania, iar în prezent este în vigoare Acordul cu nr. 1280/ 10.09.2018.

Teach for Romania se adresează atât celor care au experiență în învățământ – profesori motivați care predau în medii vulnerabile – și care simt nevoia de susținere pentru a face mai mult pentru elevii lor, cât și celor fără niciun fel de experiență la catedră, dar care sunt gata să se implice în educație acolo unde este cea mai mare nevoie de oameni buni – la catedră.

Teach for Romania își susține participanții printr-un program consistent de dezvoltare a competențelor de leadership necesare unei intervenții cu impact măsurabil pe 3 dimensiuni critice: abandon școlar, extinderea capacității de a învăța, cu focus pe alfabetizare de bază și funcțională, dezvoltarea abilităților socio-emoționale care susțin învățarea și leadershipul elevilor. Formarea oferită pe parcursul celor 2 ani presupune: sesiuni de training, mentorat individual și de grup, grupuri de studiu/inițiativă, sprijin emoțional și coaching pentru performanță.

În broșura disponibilă spre descărcare, mai jos, găsiți datele de contact ale partenerilor de la Teach for Romania, iar pentru mai multe detalii sau informații, vă recomandăm să îi contactați direct.

Descărcare broșură (click aici)